Leijahiihto

Osastot: ,

Kuvaus

Leijahiihto on leijalautailun  talvimuoto. Leijahiihdossa liikutaan vapaasti tuulen voimalla vetoleijan vetämänä laskettelu-/telemarksuksilla, lumilaudalla tai luistimilla.

Kovalla lumisella pinnalla pääsee  harrastamaan jo kevyessäkin tuulessa ja jopa vain 3m/s riittää liikkumiseen. Yleisimmin talvella käytetyt leijat ovat 4-14m2 kokoisia  riippuen harrastajan taidoista, painosta ja tuulen voimakkuudesta. Hyvin kevyillä tuulilla voidaan käyttää 15-18m2 pumpattavia tai jopa 21m2 patjaleijoja.

Leijan avulla pystyy luovimaan vastatuuleen, joten retkiltä pääsee helposti myös takaisin lähtöpaikkaan.

Laji sisältää riskejä, jotka tietämällä ja ne huomioonottamalla laji on turvallinen niin itselle kuin muillekin ulkonaliikkujille. Parhaiten riskit ja oikeat tavat käyttää  välineitä oppii kurssilla, jolla pääsee turvallisesti ja tehokkaasti uuden harrastuksen alkuun. 

Kysy lisää : 0407034553 Eero Fuks

Yhteistyössä:

1 arvio tuotteelle Leijahiihto

 1. #Leijahiihtokurssilahjaksi

  Hei,

  puolisoni sai leijahiihtokurssin Isänpäivälahjaksi. Yhdessä toisen isän kanssa he “leijailivat” Hyvinkäällä maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Säiden haltijakin oli suonut mukavasti tuulta.
  Kotiin palasi entistä “pikku-poikamaisempi” isä , joka pienistä kolhuistakin huolimatta jaksoi aina uudestaan ja uudestaan kerrata päivän tapahtumia hyvästä ja laadukkaasta teoriatuokiosta ja aina isommista ja isommista leijoista jotka veivät miehiä välillä kuin litran mittaa pitkin järven jäätä.
  Palautetta tuli kotona sen verran että “oli yksi parhammaimmista Isänpäivälahjoista ikinä” 🙂

  terveisin,

  Pia

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.