Meistä

korpeen story 1 2

Korpeen Kasvutarina

Korpeen-siemenet kylvettiin erä- ja luonto-opaskurssin Hetta-Pallas -hiihtovaelluksella vuonna 2015.

Ryhmä oli hiihtänyt kolme päivää umpihangessa. Huikeat revontulet kruunasivat jokaisen hiihtopäivän. Eräänä aamuna Eero heräili. Oli kylmä ja nälkäkin nipisteli vatsaa. Ei muuta kuin vaatteet päälle ja retkikeitin tulille. Puuroa ja kahvia – niitä olisi saatava ja äkkiä!

Eero kaatoi polttimen lämmityskuppiin bensaa. “Noh, saattoi sitä vähän loiskahtaa muuallekin, mutta kyllä se siitä haihtuu.”, ajatteli Eero. Tulta perään vaan.

BOOM!!! Koko teltan etutila leimahti – Eero puolestaan jäätyi. Samalla hetkellä Jalo heräsi makuupussissaan istumaan ja totesi: ”Ota sammutuspeite ja vie keitin ulos.” Tämä sai Eeroon liikettä ja hän toimi pikaisesti ohjeistuksen mukaan.

Tilanne oli ohi. Jalo kääntyi takaisin nukkumaan. Eero mietti itsekseen: ”Siinäpä on kylmäpäinen kaveri!

Vuotta myöhemmin Eero soitti Jalolle kysyäkseen tämän kiinnostusta perustaa yhteinen yritys. Jalo mietti hetken – vastaus oli myönteinen. Siitä alkoi kasvu Korpeen.

IMG 4043 scaled 1 e1580808019528

Toiminta-ajatuksemme

Yrityksemme keskeisenä ajatuksena on saada ihmiset ja luonto kohtaamaan ja toimimaan sopusoinnussa. Haluamme mahdollistaa ihmisille positiivisia, hyvinvointia lisääviä luontokokemuksia turvallisesti ja laadukkaasti.

Kestävän kehityksen periaatteemme

Kannamme vastuumme myös siitä, että asiakkaamme saavat opastusta miten luonnossa toimitaan eettisesti ja kestävää kehitystä ajatellen. Lue lisää täältä.

Asiakaskeskeisyytemme

Palvelemme asiakkaitamme henkilökohtaisella otteella. Huomioimme asiakkaiden toiveet ja pyrimme räätälöimään palvelumme tarpeen mukaisiksi.

Tavoitteemme

Tavoittelemme kannattavaa, eteenpäin katsovaa toimintakulttuuria, jonka voimin voimme tulevaisuudessa työllistää ihmisiä ja tarjota entistä enemmän laadukkaita luontopalveluja asiakkaillemme. Näin varmistamme osaltamme, että jokainen asiakkaamme nauttii luonnosta ja sen hyvinvointia lisäävistä vaikutuksista liikkumalla, oleilemalla, pelaten, oppien tai ihan vain hiljaisuudesta nauttien.

Oppaat

crew eero surf
Eero Fuks
CEO, Erä- ja luonto-opas

Olen aina pitänyt luonnossa liikkumisesta. Pidin jo ennen Erä- ja luonto-opaskurssia leijahiihtokursseja talvisin ja pidin työstä kovasti. Sen pohjalta päätin laajentaa osaamistani ja kehittää itseäni virallisesti erä- ja luonto-oppaaksi.

Kunnioitan luontoa suuresti ja nautin siitä, että voin työssäni tarjota asiakkaillemme uusia kokemuksia ja onnistumisen tunteita luonnossa liikkumisessa ja puuhailussa. Suhtaudun rankkaan, mutta palkitsevaan tekemiseen huumorilla ja sisulla.

Vahvuuteni ovat intohimo ruuanlaittoon sekä leijahiihdon ja purjelautailun koulutuksessa.

Tervetuloa kanssani istahtamaan nuotion ääreen jakamaan fiiliksiä yhteisen luontoretken jälkeen.

IMG 5482 1
Jalo-Aatos Alastalo
Erä- ja luonto-opas

Aloitin luonnon ihailun kameran linssin takaa. Sen mukana kävin useissa luontokohteissa, mutta halusin saada luontoon paremman tuntuman. Hyvinkään Hyrian Erä- ja luonto-opaskurssilla sain kokeilla uusia lajeja ja oppia tuntemaan luontoa. Koulutuksen käytyäni leikittelin ajatuksella tehdä oppaan hommia työkseni ja sitten Eero jo soittikin ja pistimme yrityksemme pystyyn.

Saan itse luonnosta rauhaa ja voimaa kaikkeen muuhun elämään. Haluankin, että myös muut pääsevät nauttimaan Etelä-Suomen kauniista luonnosta ja tutustumaan heille kenties aiemmin tuntemattomiin luontokohteisiin turvallisesti ja asiantuntevissa käsissä. Näin voin omalta osaltani vaikuttaa siihen, että luonto ja ihminen lähentyvät toisiaan.

Omat vahvuuteni ovat erityisesti meri- ja avokanoottimelonnassa ja maastopyöräilyssä. Ja tietysti valokuvauksessa, josta kaikki sai alkunsa.

Toivotan kaikki halukkaat mukaani hankkimaan positiivisia luontokokemuksia! Ympärillämme olevasta luonnosta pääsee nauttimaan helposti jo pienilläkin asioilla. Just get out!